+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Findes der noget bedre end nybagte lune boller? Særligt hvis de boller er bløde, luftige og fyldt med små flydende chokoladebomber. Server dem med tandsmør og en god kop kaffe eller te og ikke et øje er tørt 🙂

Chokoladeboller (ca. 15 stk)

  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl varmt vand
  • 35g gær
  • 40g sukker
  • 3 æg (2 i dejen, 1 til at pensle med)
  • 450g hvedemel
  • 100g rugmel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50g blødt smør
  • 100g mørk chokolade

Rør mælk og vand sammen. Opløs gæren i den lune blanding. Rør sukkeret og de to æg ud i. Tilsæt mel, rør godt og hæld ud på meldrysset bord, hvor du ælter med hænderne. Skær smøren i små tern og hak chokoladen groft og ælt begge dele ind i dejen til det er jævnt fordelt og dejen glat. Lad hæve ved stuetemperatur en time. Del dejen i 15 stykker, form bollerne og sæt på bageplade. Lad efterhæve 15 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, rør det sidste æg sammen og pensl bollerne med det. Bag 15 min og server lune.