En virkelig lækker start på dagen får du med denne vanille – chiagrød med en nem hjemmelavet æblekompot, granola og bærsovs. Sødt, syrligt, sprødt og blødt i skøn forening.

Chiagrød kræver et minimum af indsats, men er både sundt og mættende og kan kombineres med alverdens topping og tilbehør. Chiagrød er i sig selv ret neutralt i smagen, så jeg ynder at putte lidt vanille i for en sødere, lidt mere smagfuld version, som samtidigt går godt til alverdens frugter og bær. Lav grøden om morgenen inden du går i bad og lad den trække imens; så er den klat til brug efter badet. Du kan også lave grøden dagen i forvejen og lade den trække natten over i køleskabet. Så har du lynhurtigt en portion morgenmad klar.

Æblekompotten til denne her portion er klar på få minutter og kan også bruges som topping på grød, yoghurt, pandekager osv.

Spis sådan en portion her som morgenmad, mellemmåltid eller brug den måske som en sundere dessert. Uanset hvad, smager det virkelig skønt! 🙂

Til 1 portion skal du bruge:

Chiagrød

  • 3 spsk chiafrø
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 dl yoghurt naturel/skyr

Æblekompot

  • 2 æbler
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk sukker

Desuden

  • 1 dl granola
  • Bærsovs, bærkompot eller marmelade

Sådan gør du:

Chiagrød:

Rør chiafrø, mælk og vanillesukker sammen og lad det stå og trække en 20 minutters tid. Alternativt natten over i køleskab. Vend derefter yoghurten i.

Æblekompot:

Skræl æblerne og skær dem i tern. Put dem i en gryde sammen med vand, vanillesukker og sukker.

Lad det simre indtil æblerne er møre og mos dem med en gaffel – så er kompotten klar til brug.

Server din chiagrød med æblekompot, granola og bærsovs.


Læs også: Hindbær-havregrød med chiafrø og ingefær