+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Risotto er bare helt igennem skøn comfortfood og en oplagt efterårs – og vinterret; cremet og smagfuld med mulighed for at tilføje lige de smage du ønsker.

Denne udgave er en klassisk svamperisotto, som jeg liiiige har twistet lidt med en smule grønkål og sprød parmaskinke på toppen. Både svampe og grønkål er i sæson lige nu og gør sig altså fantastisk godt i denne ret! Risotto er faktisk ikke så svært at lave, og er en af de retter, der kan være klar på 30 minutter – det er et must try! 🙂

Svamperisotto med grønkål og parmaskinke (4 pers)

400g blandede svampe/champignoner
smør til stegning
1/2 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
250g risottoris
1 dl hvidvin
6 dl vand
1 grøntsagsboullionterning
4 stilke frisk grønkål
60g revet parmesan
1 god klat smør

Desuden:
75g parmaskinke

Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem gyldne i smør i en gryde ved høj varme og læg dem derefter til side. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Steg i gryden til løgene bliver bløde og blanke, tilsæt evt mere smør. Krydr med salt og peber.

Hæld risene i gryden sammen med hvidvinen og kog under omrøring til hvidvinen er fordampet. Tilsæt vand og boullionterning og lad det hele simre ca. 20 minutter eller til risene opnår den konsistens, du ønsker. Tilsæt evt mere vand, hvis nødvendigt. Imens gryden simrer, putter du skinken på en bageplade med bagepapir og tilbereder den 5 minutter i ovnen ved 200 grader – til det er sprødt. Skyl grønkålen, pil bladene af stilkene og hak bladene i mindre stykker. Riv parmesanen og vend den i risottoen sammen med smør, grønkål og svampe. Server og nyd 🙂

Læs også: Cremet pastaret med laks og spinat