+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Hvad er sundhed?

For mig er det, at være i god fysisk form, spise sundt samt at jeg er glad, positiv og fuld af energi og velvære.

Det er for mig utrolig vigtigt i hverdagen både for familie, men absolut også for mig selv. Som gammel landsholdssvømmer på handicap landsholdet ved jeg, hvordan det er, jeg spiser sundt.

Men nu her 20 år efter og svømning til dels er lagt på hylden, på nær et par gange om ugen, er det jo stadig vigtigt, måske endda mere, dog på en anden måde. Jeg kan ikke mere fylde mig med kulhydrater, selvom jeg elsker det. Nej, for mig er sundhed i dag – rent madmæssigt – varieret kost med en masse lækre grøntsager.  Men som børnefamilie kunne jeg til tider godt ønske mig, at have mere tid til at lave lækre salater samt andre fantastiske retter og jo det gør vi selvfølgelig også, men ikke hver dag, da tiden er knap.

Sund snack i hverdagen

I hverdagen gør jeg tit det, at jeg om eftermiddagen – som en snack – laver en smoothie til os alle 4.

Jeg har lavet smoothie i de sidste 20 år, men da jeg i tidernes morgen startede med det, var det med yoghurt og frugt.   

Det er en del anderledes i dag. Og hvis interessen er til det, lægger jeg gerne mine ideer og opskrifter ud her på sitet. Så giv endelig lyd, hvis det har interesse.

Så lad os starte med en af mine favoritter.

Smoothie til 4 personer

1/2 ps frosne blåbær
1/2 presset grape
1/4 agurk
1 banan
1 æble
1 Lille stk ingefær
1 spsk fiskeolie m. citrus
1 stort glas vand

Derudover er frugt skåret pænt ud på tallerken samt lidt nødder også et hit. Det ser æstetisk smukt ud og mange gange, har det jo meget at sige.

Bon appetit

Næste indlæg om sundhed vil komme til at omhandle det, at man passer på den mentale sundhed. Så Stay Tuned. Vi skrives ved.

Altid velmenende ord fra

ByBine

Instagram her – Facebook her – hjemmeside her