+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Jeg lever et liv hvor der både skal være plads til det søde og det sunde. Jeg har altid gået op i sundhed, men aldrig på den fanatiske måde. For mig handler sundhed om en balancegang. Efter jeg er blevet mor, er kiloene dog sværere at komme af med, end før jeg fødte min søn. Men jeg vil ikke bytte mit liv for noget andet i hele verden, end at være nogens mor. Jeg har lært, at elske mig selv, min mor mavse og fået mere kontrol over min indre kritiker. Det er der lige så meget sundhed i. Jeg vil dog gerne dele 2 af mine ynglingssnacks, som er til den sunde side. For selvfølgelig fokuserer jeg på, at få noget godt og nærringsfuldt i min krop størstedel af tiden, da kost også spiller en stor rolle ift. den mentale sundhed, som jeg tillægger meget værdi. Jeg kan godt mærke forskel på energiniveauet hvis jeg har spist en stor gammeldags isvaffel, kontra om jeg har holdt mig til frugtskålen. Mit sind trives bedst i de sunde valg. Jeg er gladere, mere energisk og har et større overskud til mit familieliv når jeg får sund kost, motion og frisk luft.

De 2 opskrifter jeg gerne vil dele med jer, er hurtige, simple og lækre. Jeg kan godt lide at stå i et køkken, men ikke for længe ad gangen. Jeg foretrækker det overskuelige. Jeg vil dele min opskrift på kokostoppe og havregrynskugler med jer, som begge er to af mine favoritter hvis jeg craver efter noget sødt og stadig gerne vil have, at det skal være til det sunde side.

Kokostoppe – portion til ca. 12 stk.

Du skal bruge:

1 banan
2 æg
ca. 130 g. kokosmel
1-2 tsk sødemiddel (alt efter hvor moden en banan du bruger)
50 g. mørk smeltet chokolade til pynt efter bagning

Sådan gør du:

Bananen og æggene piskes sammen, derefter tilføres der sødemiddel og kokos.
Dejen formes til kugler og bliver placeret på en bageplade, hvor de bages i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 10-15 min.
Kokostoppene afkøles og de bliver efterfølgende pyntet med mørk smelte chokolade (når jeg laver smelte chokolade, laver jeg altid det i et vandbad) pynt dem efter din egen kreativitet.

Havregrynskugler ca. 16 stk.

Her kommer min absolutte favorit. Jeg servere dem ofte til arrangementer, da de er nemme, at have med rundt og så falder de altid bare i god jord hos alle. De smager fantastisk og så godt, at man næsten skulle tro, at de var spækfyldt med sukker.

Du skal bruge:

100 g. dadler
50 g. kokosmel
4 spsk. kakao
2 dl. havregryn

Sådan gør du:

Dadlerne hakkes (jeg bruger en minihakker)
Hvorefter alle de andre ingredienser blandes i en skål sammen med de finhakkede dadler.
Dejen samles og formes til kugler.

Obs. jeg sætter både kokostoppene og havregrynskuglerne på køl. Jeg syntes det giver den bedste smag og holdbarhed. Jeg håber opskrifterne gav jer noget inspiration og jeg deler gerne ud af flere forslag til snacks af sundere alternativ. Tak fordi du læste med og hav en skøn dag.


Læs også: Lækker sommerdessert