Verdens lækreste og nemmeste banankage, som ovenikøbet er fri for gluten og raffineret sukker. what’s not to like?

Dette er en af mine mest populære opskrifter, og så er den altid en sikker vinder, hvis man gerne vil bage en kage der er lidt sundere og som stadig smager helt fantastisk! Banankagen er helt perfekt til en lækker kop kaffe, som en lækker snack i madpakken eller bare som en hurtig forfriskning 😉

Du skal bruge:

  • 125 g. havremel* eller mandelmel*
  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 15 dadler (uden sten)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 100 g. 85% mørk chokolade

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

2. Blend havregryn og/eller mandler til mel i en foodprocessor.

3. Kom herefter bananer, æg, dadler, bagepulver, vaniljepulver og salt i foodprocessoren og blend til du har en ensartet masse.

4. Hak 50 g. chokolade groft og rør det i dejen.

5. Kom bagepapir i en lille bradepande eller i en rugbrødsform, og kom dejen heri. Bag kagen i 20-25 minutter.

6. Kom de resterende 50g. chokolade ovenpå kagen, og lad det smelte – sæt herefter kagen på køl.

Læs også: Nutellasnurrer de luxe

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *