Risotto er en af de skønneste retter, jeg kan komme i tanke om; det er så cremet og lækkert og smækfyldt med smag og så er der uendeligt mange muligheder for at variere indholdet i retten. I den her udgave har jeg lavet risottoen som en vegetarret og fyldt den med tomat, spinat, basilikum og selvfølgelig parmesan. Den smager heeelt fantastisk!

I den her udgave er der brugt speltkerner i stedet for risottoris og dermed sparet en hel del på kulhydraterne. Speltkerne egner sig glimrende i risottoretter, da de suger en masse væske og får den der perfekte cremede, men stadig lidt al dente konsistens, som vi gerne vil have i risottoer. Og så er de sunde og fyldt med kostfibre, protein og vitaminer. Det kan vi jo godt lide! Du får altså her en ret, der kan ryge lidt ind under kategorien comfortfood, men uden overhovedet at være syndig, som sådanne retter ellers kan have tendens til. Faktisk kan den nydes med rigtig god samvittighed og den smager himmelsk! 🙂

Speltrisotto med tomat, spinat og basilikum (1 pers)

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 10 cherrytomater
  • 50g soltørrede tomater
  • 1 dl speltkerner
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk hakket, frisk basilikum
  • 1/2 spsk tomatpuré
  • 3 dl grøntsagsboillon
  • 1 1/2 spsk revet parmesan
  • 1 håndfuld frisk spinat

Sådan gør du:

Pil og hak løg og hvidløg fint og steg dem i en pande i olien. Steg til løgene bliver bløde.

Skær tomater og soltørrede tomater i små stykker og tilføj til panden. Steg et par minutter mere.

Hvis ikke du har gjort det før, så skru nu ned til middel varme og tilsæt speltkerner og hvidvin. Rør i panden til hvidvinen er absorberet af speltkernerne.

Tilføj basilikum og tomatpuré til panden sammen med 1 dl af bouillonen. Lad det simre 5 min til væsken er kogt ind.

De næste 20 min. skal du over flere omgange mætte risottoen med din bouillon. Det passer med at du tilføjer 1/2 dl ca. hvert 5 minut.

Nu skulle du gerne ha en god cremet risotto, der hverken er for våd eller tør, med speltkerner der er møre, men sådan lige har lidt bid stadigvæk.

Smag evt med salt og peber og server din risotto med parmesan on the side til at drysse med 🙂

Læs også: Svamperisotto med grønkål og sprød parmaskinke