Okay de damer og herrer, det her er måske en af de bedste pizzaer jeg nogensinde har smagt! Lidt utraditionel, jovist – men ikke desto mindre fyldt med de skønneste smage, der skaber et helt perfekt mix af vidunderlig velsmag. Bunden har jeg smurt med en ricottacreme rørt op med hvidløg og ovenpå har jeg sprød, let salt parmaskine, bagte tomater og cremet feta.. i kombination med spinat og soltørrede tomater får du den helt rigtige umami smag, som ikke lader et øje tørt. Prøv den! 🙂

Pizzabunde (2 srk, 4 pers)

  • 20g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 spsk olie
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 50g sigtemel
  • 275g manitobamel el. tipo00 mel

Ricottacreme

  • 200g ricotta
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt salt og peber

Fyld

  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 pakker parmaskinke (ca 150g ialt)
  • 10 cherrytomater
  • 100g soltørrede tomater
  • 150g feta
  • salt og oeber
  • oregano
  • 25g pinjekerner

Pizzabunde

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Rør olie, sukker og salt i. Tilsæt de 2 typer mel og ælt dejen godt fx i røremaskine eller med dejkroge på håndmixeren. Form dejen til en kugle og lad den hæve en time ved stuetemperatur i en oliesmurt skål. Del dejen i to og rul to bunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Bundene skal være 4-5 mm tykke. Læg bundene på hver sin bageplade.

Ricottacreme og fyld

Rør alle ingredienser til ricottacremen sammen og smør cremen på de to bunde. Skyl spinaten og steg det 2-3 minutter, bare lige til det falder lidt sammen.

Fordel spinaten på bundene. Fordel skinken på de to bunde. Halver cherrytomaterne og skær de soltørrede tomater i mindre stykker, fordel begge dele på bundene. Drys med smuldret feta og kryds med salt, peber og oregano.

Bag 10 minutter ved 230 grader, 1 pizza ad gangen. Drys pinjekerner over pizzaerne og bag 5 minutter mere. Færdig! Server og nyd 🙂

Læs også: Pizza med parmaskinke, chorizo, mozarella og salat