+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Jeg er ret glad for pizza, især de hjemmelavede slags, og har igennem tiden prøvet rigtig mange forskellige versioner. Denne version er en absolut vinder hver gang og så er den nem! Dejen tager 5 minutter at smække sammen og fyldet er nogenlunde lige så hurtigt at putte på.

Ingredienser (2 pizzaer)

Bund

  • 3 dl lunken vand
  • 1 pk gær (50g)
  • 3 spsk olie
  • 1/2 tsk salt
  • 300g hvedemel
  • 100g grahamsmel

Fyld

  • 1 1/2 dl pizzasovs eller ketchup
  • 1 pakke parmaskinke
  • 1 pk mozarella
  • Chorizopølse i skiver
  • Blandet salat

Fremgangsmåde

Tænd oven på 200 grader. Opløs gæres i den lunkne vand og tilsæt olie, salt og mel. Rør godt sammen og ælt færdig på et meldrysset bord. Lad den hæve ca. 30 min. Del dejen i to og rul to bunde ud. De skal være ca 8-10 mm høje. Læg dem på hver sin bageplade og prik huller i med en gaffel. Lad dem efterhæve 10 min. Bag nu hver bund 8 minutter, én bund af gangen. Når bundene er bagt, fordeler du pizzasovs, skinke, mozarella og chorizo på dem. Drys evt med oregano. Bag pizzaerne yderligere 12 minutter eller til de er let gyldne og sprøde i kanten. Server med frisk blandt salat.

Tip!

Er du til en tykkere, mere blød pizzabund, nøjes du blot med at lave én pizza ud af dejen.

Kan du ikke finde chorizo, fungerer peperoni lige så godt.