+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Denne skønne ret er en variation af den klassiske pasta med kødsovs; en farverig variant med smæk på grøntsagerne og på smagen, toppet med cremet mozarella, friske tomater og masser af krydderurter. Du kan med fordel lave en ordentlig portion og bruge resten dagen efter i tortillas, på pizza eller noget helt tredje, Retten er nem og rimelig hurtigt på bordet og du kan variere grøntsagerne lige efter hvad du har i køleskabet. Og jeg kan næsten garantere, at den er et hit hos ungerne 🙂

Pasta med kødsovs i fad (4 pers)

  • 400g pasta
  • 500g oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • ½ rød peberfrugt i tern
  • 2 groftrevede gulerødder
  • 2 fed hvidløg, fitnhakket
  • 100g majs
  • 4 dl vand
  • 1 dl fløde
  • 2 boullionterninger (grøtsags eller okse) 1
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk paprika
  • 1 kugle mozarella i skiver
  • 8-10 cherrytomater i halve

Sæt pastaen til kogning og lad den koge til den er aldente. Svits løg og oksekød i lidt smør til kødet er brunet. Tilføj peberfrugter, gulerødder, hvifløg og majs og svits et par minutter. Tilsæt vand, fløde, boullionterninger, hakkede tomater og tomatpuré, Bring retten i kog og lad den simre mens pastaerne koger. Tilsæt krydderierne og smag til. Hæld vandet fra pastaen og put det i et fad. Hæld kødsovsen over og fordel mozarellaen ovenpå, Bag ca. 10 min ved 200 grader, til osten er smeltet. Top med friske tomater og hakkede krydderurter og server med lidt brød, salat eller bare som det er 🙂