+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Pasta i fad er en helt fantastisk ret, som er nem og hurtig og genial til at få ryddet ud i køleskabet. Den er god på hverdage fordi den både er simpel og lækker, men det er også en god søndagsret, hvis man gerne vil have brugt overskydende kød og grønt fra ugen inden en ny uge og nye indkøb skydes i gang.

Du kan egentlig bruge lige det kød og grønt du har til rådighed. Denne variant blev til en farverig, cremet og smagfuld en af slagsen med bacon, tomat og grønt – alt sammen kogt ind i en krydret flødesovs. Sovsen er lavet med fløde, cremefraiche, tomatpuré, forskellige krydderier og revet ost. Tomat klæder bare altid pasta virkelig godt og osten tilføjer lige lidt ekstra lækkerhed, når man tager en mundfuld. Og så er det bare lækkert, når det smager af noget – derfor lidt forskellige krydderier.

Hvis du bruge pasta (og evt. kartofler) plus sovsen som “grundform” til denne ret, kan du skifte ud i kød og grønt alt efter hvad køleskabet rummer. En rest stegt kylling, skinketern, majs, broccoli, spinat eller gulerødder ville også gøre sig fint i.. 🙂

Til 4 pers skal du bruge

200g (grov) pasta
1 pakke bacon i tern
1/2 porre (kan udelades)
1 (skalotte)løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
6 cherrytomater
50g soltørrede tomater

Sovs
250g cremefraiche
1/2 dl fløde
2 dl vand, evt kogevand fra pastaen
1 spsk tomatpuré
2 tsk paprika
1/2 tsk stødt chili
1 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 håndfuld revet ost

Topping
1 håndfuld revet ost
3-4 cherrytomater i skiver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.
Sæt pastaen til kogning. Den skal ha ca 10 min, så den er al dente.

Sæt baconen til stegning på en pande.

Skær porrer i skiver og hak løg og hvidløg fint, tilføj alle 3 dele til panden og steg med til baconen er sprød.

Put bacon, porrer, løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i et ovnfast fad.

Dræn pastaen for vand og tilføj pastaen til fadet.


Rør alle ingredienser til sovsen sammen og hæld den i fadet – bland alt godt sammen.


Top med 1 håndfuld revet ost og lidt tomatskiver.


Tilbered i ovn 10-15 min, til osten er smeltet. Servér 😊

Find alle mine opskrifter på henrietteakblog.dk.

Læs også: Cremet pastaret med laks og spinat