+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Vi skal på vores første kør selv ferie, og for at hjælpe dig, din familie og min egen godt på vej, har jeg lavet en huskeliste, så I slipper for at være bekymret for om I nu har husket det hele.  Så må vi bare håbe, at jeg har husket alt.

Er I klar til kør selv ferie?

Inden afrejse. Husk de nødvendige dokumenter:

Det at tage på kør selv ferie med børn, er en hel ny måde for os at tage på ferie på, men efter et par økonomisk hårde måneder stod løsningen på billig ferie, hvis vi skulle på ferie. Se vores billige ferieform her:

Jeg har fået tudet ørene fulde af en skøn veninde om netop kør selv ferier, hvilken helt fantastisk måde, det er at holde sin ferie på, når man har børn. Jeg er selv opvokset med sommerhuseophold rundt omkring i Danmark, og har siden vi selv fik børn, benyttet den feriemåde, samt flyrejser ned til ferie i varmen. Nu har vi besluttet at ferien starter fra det tidspunkt, hvor vi satte os ind i bilen.

Planlæg køreturen. 

  • Orienter dig på kort 
  • Er GPS’en opdateret? 
  • Er det nødvendigt med et ophold undervejs? 
  • Skal I bestille overnatning?
  • Har I rejseforsikring?
  • Er bilen forsikret?

Kør selv ferie med børn.

Hvordan en lang køreture med 3 børn er, har vi stadig til gode, det er nok også vores største bekymring. Den taktik vi har lagt er, at vi mentalt er indstillet på, at ferien er i gang, fra det øjeblik man sætter sig ind i bilen hjemmefra. Vi vil prøve ikke at stresse, ikke og køre efter et bestemt ankomst tidspunkt, men holde de pauser, der er nødvendige. Ellers tager en overnatning på vejen, og ankommer når vi ankommer.

Klargør bilen

Vi har aftalt at vi skal køre så langt som muligt, om natten hvor børnene kan sove. Når det er lyst, har vi lydbøger, bøger, lege og små gaver til børnene til at fordrive tiden med. I gaverne er der snacks, spil, blade og aktivitetlegetøj til vores pauser. I bilen sidder vi stille, så når vi holder pause, skal vi være aktive og energi skal brændes af. Jeg har bla. købt sippetov, ketcher og bold og sæbebobler, ting vi aktivt kan bruge sammen når vi holder pauser.

I min indre monolog, ser jeg os køre forbi en flot sø i et eksotisk land og os der kort tid efter holder ind og bader i den. Jeg ser os lege og le på en rasteplads i Belgien. Det kan være jeg snyder mig selv, og turen bliver mere fyldt med skænderi, kedsomhed og ondt i enden af at sidde stille så længe, men pt. vælger jeg den første fantasi, og så krydser vi ellers blot fingre for at nå sikkert frem.

Måske I er blevet inspireret til kør selv ferie, eller har gode råd til os, i så flad håber jeg I vil dele dem med mig, ellers håber jeg I får en fuldstændig fantastisk ferie.

Rigtig god sommer.