Umm… Hvem elsker ikke en go’ is i sommervarmen?

Denne opskrift er super nem, og isene smager fantastisk! Alt det kræver er, at du har en form til at lave dine is i og nogle tilhørende ispinde*. Bevares – du skal selvfølgelig også have en fryser 😀

Opskriften, du får, er på selve is-basen, så kan du nemlig nemt selv tilsætte lige nøjagtigt den smag, du kunne tænke dig.
– Meeen du får naturligvis også lidt inspiration med på vejen nederst i indlægget.

Ingredienser

Opskriften er på 6 – 8 is alt efter størrelsen på dine isforme.

  • 3 dl piskefløde
  • 200 g kondenseret mælk
  • 1 lille tsk vaniljesukker
  • Smagsgiver
  • Chokolade til overtræk
  • 1 spsk kokosolie*
  • Evt. drys eller pynt til isene.

Fremgangsmåde

Start med at piske fløden til en let flødeskum.
Bland nu den kondenserede mælk og vaniljesukkeret i en skål. Tilsæt din smagsgiver lidt efter lidt og smag til undervejs. Husk på at smagen vil blive formindsket en smule, når flødeskummet er tilsat.
Når ismassen har den rigtige smag, vendes flødeskummet forsigtigt i. Undlad at røre mere end nødvendigt, da det vil slå luften ud af flødeskummet.
Hæld nu din isbase i formene, stik pindene i og stil på frost i min. 8 timer.

Når isene er frosne, kan du gå igang med at smelte chokoladen til overtræk. Smelt enten over vandbad eller i mikroovn (vær dog omhyggelig med at røre grundigt i chokoladen undervejs). Det kan være en god idé at tilføje kokosolie til din chokolade. Det gør chokoladen tyndere og mere medgørlig, når isene skal dyppes.
Når chokoladen er helt smeltet, hældes den i et højt, smalt glas (glasset skal være stort nok til, at dine is kan dyppes heri).
Tag nu dine is ud af fryseren og frigør den første fra formen. Dyp den i den smeltede chokolade og drys evt. med lidt krymmel, nødder, kokos, hakket chokolade eller andet på toppen. Læg isen på et fladt underlag (evt. et skærebræt), der er beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de resterende is og stil dem herefter hurtigst muligt tilbage på frost.
Har du chokolade til overs, kan du hælde det ud på et stykke bagepapir, stille det på køl og bruge det igen næste gang, du skal overtrække hjemmelavede is.

TIP:
Hvis du ønsker at give dine is en lidt hyggelig indpakning, kan de enkeltvis pakkes i små cellofanposer med en sløjfe omkring.
Tilføj evt. et lille mærke, hvor du kan skrive navnet på smagsvarianten.

Disse cellofanposer er begregnet til fødevarer og købt hos Søstrene Grene for få kroner.

Smagsgivere

Der er stortset ingen grænse for, hvad du kan bruge som smagsgiver i dine is. Jeg har listet et par af mine favoritter herunder, men husk – kun fantasien sætter grænser, så prøv dig endelig frem med nye, spændende smage.

Jordbær – Her har jeg lavet en kompot af smagfulde jordbær fra haven tilsat lidt rørsukker, kogt op og ellers blendet til en ensartet masse. Herefter er kompotten kølet af og rørt op med den kondenserede mælk. Denne is har jeg overtrukket med hvid chokolade.

Rababer – På samme måde som med jordbærisen, har jeg lavet en kompot ud af en håndfuld vinrababer. Til forskel har jeg ikke rørt kompotten op med isbasen denne gang. Jeg har i stedet “klattet” ca. en tsk kompot ned i ismassen, efter den er hældt i formene. På denne måde vil rabarberen ligge som en ‘overraskelse’ inde i midten af isen. Denne is er også overtrukket med hvid chokolade.

Fersken og mango – Her har jeg blendet lidt moden mango sammen med et par henkogte ferskener til en puré. Jeg har smagt isbasen til med noget af væden fra de henkogte ferskener, og ellers tilføjet puréen til sidst i midten af isen på samme måde som med rababerisen ovenfor. Denne is har jeg også overtrukket med hvid chokolade.

Stracciatella – I denne is har jeg helt simpelt hakket lidt mørk chokolade, som jeg har rørt i den kondenserede mælk. Isen er overtrukket med mælkechokolade og drysset med lidt hakket, mørk chokolade.

Karamel – Her har jeg smagt isbasen til med karamelsirup og efterfølgende tilføjet lidt karamelsauce (det som du også kan putte ovenpå is) i midten af isblandingen, efter at den er hældt i formene. Karamelisene har jeg overtrukket med mælkechokolade.

Iskaffe* – Denne is har jeg smagt til med iskaffe-sirup, der giver isen en god, men sødlig, kaffesmag. Du kan også bruge instant kaffe, som du opløser i få spsk. kogende vand og herefter bruger til at smage isbasen til med. Kaffe-isen har jeg overtrukket med mørk chokolade.

M&M’s – Jeg har halveret nogle M&M’s, som jeg har rørt i isbasen. Vær dog forsigtig med ikke at røre for meget rundt, da farven fra M&M’s smitter meget af (hvis du altså ønsker en nogenlunde hvid vaniljeis). Isen har jeg overtrukket med mælkechokolade og drysset nogle hele M&M’s udenpå.

Det var, hvad jeg havde af inspiration i denne omgang. Del meget gerne et billede af dine hjemmelavede is med os. Det kan du gøre ved at bruge hashtaggene #byskovdiy og #lachikadk .

God fornøjelse med dine hjemmelavede is og rigtig god sommer!

Læs også: Hjemmelavet pumpkin spice latte

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *