+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Den største gave

2 streger på graviditetstesten. Om jeg jublede af glæde den dag, mon ikke! Følte mig inderligt lykkelig og kan huske hvor spændt jeg var for, at skulle fortælle min kæreste nyheden. Købte en fin lille bamse og placerede et skilt ”du skal være far” på bordet til når han kom hjem. At han tog nyheden ligesom jeg havde regnet med, var helt fantastisk. Det var vores planlagte kærlighedsbarn og jeg følte mig så lykkelig og velsignet for at kunne opnå det største i verden for mig, at blive mor.

Månederne gik og jeg blev større og større og kærligheden for vores lille mirakel blev større og større. Jeg havde seriøst den bedste graviditet. Jeg havde intet at klage over, når jeg så på de stakkels gravide kvinder omkring mig, som kæmpede deres hårde kamp for blot, at komme igennem de 9 mdr. Jeg nød min gravitet til fulde. Det var det mest specielle jeg nogensinde har mærket i min krop. Jeg følte mig aldrig alene, men fuld af kærlighed.

D. 15. juli var klart en af de bedste dage i mit liv. Der kom vores søn til verden på en meget solrig og varm dag. Fødslen var vellykket, selvfølgelig ikke smertefrit, men jeg troede ikke jeg havde den kæmpemæssige styrke i mig, som det krævede. Havde selvfølgelig min klippe/min kæreste ved min side og en fantastisk jordemoder, som beroligede mig hele vejen igennem forløbet. Jeg vil aldrig glemme den dag. At blive forældre er helt klart en af de største glæder her livet.

En stresset tid

Hverdagene gik i gang med vores lille guldklump, men han trives slet ikke som vi havde håbet. At han havde kolik, kunne vi nok aldrig have forberedt os på. 6 måneder stod det på skrig og gråd hver evig eneste dag. Min kæreste og jeg klarede det som det perfekte team og har helt klart gjort os endnu stærkere i dag. Men som månederne gik, kunne jeg mærke en indre uro. Jeg var konstant ked af det, hvem ville ikke være det over at se sit barn ulykkeligt. Det tærede på mig og lige pludselig sagde min krop altså bare stop. Jeg blev ramt af stress. Heldigvis først da han var ude af sin kolik og trives på bedste vis. Så nu var der tid til, at få styr på mor her. Tid til at bearbejde al den sorg.

Jeg er sikker på stress kommer af en grund. Men jeg er også sikker på, at det ikke kun var pga. min lille skat. Men at det virkelig bare kulminerede der. Fordi jeg følte, at alt hvad jeg forventede, blev revet i tusinde stykker. Årsagen bag stress tror jeg hænger op af mange års ikke lytten og opmærksomhed til mit inderste. Mine inderste tanker, følelser og drømme. Jeg har i årevis gået rundt med megen usikkerhed omkring mig selv og mit eget værd. Jeg tror jeg har haft lukket fuldstændigt af og ikke hørt efter hvad min krop har bedt om. Men det gør jeg nu og jeg har set på stress som en ordenligt lærestreg. At det nu er tid til, at bryde de årevis negative tankemønstre og ændre retning mod det positive. Lære at elske mig selv, lære at stoppe med, at sammenligne mig med andre og holde fokus ved det unikke, af at bare være mig. Vi er alle unikke på hver vores måder og har alle noget at byde verdenen på. Jeg er sikker på, at jeg skulle ned at ligge, for at blomstrer på ny. Det er livsnødvendigt, at lytte til os selv.

Jeg kunne fortsætte med at skrive på min historie lang tid endnu, men det er blot baggrunden for hvorfor jeg så i dag har fået så stor passion for, at hjælpe andre kvinder med nogle af de samme problemstillinger. Der er så meget vi selv kan gøre her og nu. Hvis vi tør at begynde, at give slip på det som tynger os. Jeg ønsker brændende at hjælpe dig lidt på vej hen imod en positiv og meningsfuld tilværelse, hjælpe dig hen imod det som du brænder for. Nå hen til essensen af dig.

Mere energi og glæde

Her er en lille guide til, hvad der har givet mig mere energi i min hverdag. Hvad der har fået mig til at være godt på vej mod et stærkere jeg.

  • Frisk luft hver dag. Enten gåtur for mig selv, eller lege med min søn udendørs, alt tæller!
  • Forkæle mit ydre med skønne hudplejeprodukter. Tjek min instagram for mere info (marlenesinspiration).
  • Forkæle mit indre med flere C-vitaminer. C-vitaminer bidrager til immunforsvaret og energiniveauet.
  • Startet til dans. Find noget du finder glæde og energi ved.
  • Brug mobilen med omtanke. I dag er en tid, hvor mange af os virkelig er afhængige af vores mobiler. Ikke at det kun er dårligt, nej mobilen har også ført utroligt meget godt med sig. Jeg ved bare for mig selv, hvor mange specielle øjeblikke den kan stjæle. Så jeg er begyndt, at tænke meget over hvordan jeg bruger den. Jeg er begyndt at lægge den meget væk når jeg er i aktivitet med min søn, vil se en god film med kæresten eller lignende. De hyggelige stunder, handler for mig om, at være mere nærværende.
  • Brug dit netværk. Stress kan ikke altid ses og det er så vigtigt at dele det der fylder hos dig. Om ikke andet, start med at notere det ned. Jeg har skrevet rigtig meget på mit stressforløb, som en lille slags dagbog for mig selv. På en måde har det fået mig renset og givet slip.
  • Ændret mine tankemønstre. Ros dig selv hver dag for en ting du har gjort godt, nævn gerne flere. Evt. skriv dem ned.
  • 10 min. Meditation eller tai chi dagligt. Kan gøres hjemme med videoer fra YouTube ganske gratis. Jeg bruger meget chakra meditation.
  • Hør beroligende og afstressende musik. Jeg er ret glad for lyde med strand og vand.
  • Notere nye mål og ønsker. Mærk efter hvad dit hjerte og din mavefornemmelse fortæller dig. Når du først begynder at tage dit livet op til revolution, sker der mirakler. Jeg har f.eks. opstillet nogle kort og langsigtede mål ift. mit arbejdsliv. Da jeg i årevis har set ned på, alle de kompetencer jeg egentligt har med mig og gerne vil bruge til noget. Stress har fået mig til, at overveje andre muligheder.

Håber nogle af emnerne kan inspirere dig. Jeg ved noget måske kan virke uoverskueligt. Jeg kender det, jeg har selv stået i det og ikke kunnet overskue det mindste. Men tag en dag ad gangen og små skridt, bliver til store skridt. Brug det du kan bruge. Husk dig selv, pas på dig selv, du er unik på din helt egen måde. Med tålmodighed og positivitet når du langt.

Masser af kærlighed og energi. Marlene