+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Denne ret smager helt fantastisk! Møre hakkebøffer i en cremet og fyldig flødesovs serveret med en fløjslblød og luftig mos bestående af kartofler og knoldselleri . DET er altså kræs for alle madører!

Retten suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat, som du enten selv kan lave eller købe færdig og i stedet kaste kærlighed over sovs og bøffer. Så har du faktisk en fest af et måltid klar på bare 30-40 min… 😄

Til mosen kan du tilføje hvilke som helst rodfrugter, bare husk at 2/3 skal være kartofler. I denne udgave syns jeg sellerien gør noget rigtig godt fot smagen! 🤗

Ingredienser (4 pers)

Bøffer i porre/svampesovs

  • 500g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • 200g blandede svampe
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 porre
  • 1 stilk frisk rosmarin (el 1 tsk tørret)
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 grøntsagsboullionterning

Rodfrugt mos med kartofler og knoldselleri

600g kartofler
200g knoldselleri
1/2 dl kartoffelvand
1/2 dl fløde
25g smør
1 tsk tørret dild
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl kartofler og selleri, skær dem i grove tern og sæt til kogning i letsaltet vand. De skal ha til de er helt møre, ca. 20 min.
Imens former du 4 bøffer af kødet og krydrer med salt og peber. Steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe. Tag bøfferne af varmen. Skær dine champignon i skiver, hak dine løg og skær porren i tynde ringe. Steg først champignoner og løg på panden i lidt ekstra smør; steg til de lige bruner. Tilsæt porrer og steg med et par minutter. Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint. Tilføj til panden sammen med vand, fløde og bouillonterning. Bring sovsen i kog og lad den småkoge 5 min. Put nu bøfferne i panden igen og lad simre 5 minutter yderligere, til sovsen tykner lidt og bøfferne er gennemstegte. Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra dine kartofler og selleri (men husk at gemme lidt vand) og put dem i en skål sammen med det gemte kartoffelvand, fløde, smør og dild. Pisk det hele blødt og cremet med en håndmixer. Smag til med salt og peber. Server med bøffer, sovs og agurkesalat 😍

Læs også: Pasta med kødsovs i fad