+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Thailand er kendt for deres smukke strande, det turkisblå vand, deres mad, og selvfølgelig de store flotte paladser, templer og gamle ruiner. Det har været en eftertragtet destination for turister i årevis, og jeg er så glad for jeg har haft muligheden for at besøge Thailand. Thailand ligger i det sydøstlige asien og er et must hvis du vil ud og opleve verden!

Jeg har været i Thailand i 14 dage i Januar måned – og i dag vil jeg poste de bedste steder og øjeblikke fra min tur. Hovedformålet med turen var, at jeg skulle opleve en anden kultur og selvfølgelig slappe af. Jeg var endda så heldig at min gode veninde havde boet der i 2 år forinden og kendte alle de gode steder.

Bangkok

Bangkok er Thailands hovedstad og for de fleste turister næsten altid det første stop på deres rejse. Vi ankommer til bangkoks lufthavn og skal faktisk med et andet fly videre til en by der hedder Krabi. Krabi er både en by og en provins som indeholder omkring 130 forskellige øer. Vi ankommer sent om aften og tager en taxa til vores hotel. Tæt på hotellet var der et madmarked og allerede her fik jeg et kulturchok! – duften, måden de lavede mad på og alle de friske frugter og råvare imponerede mig. Efter vi havde nydt godt af maden finder vi et hostel, hvor min veninde vidste at man kunne købe billige færgebilletter, vores næste stop på rejsen var nemlig Phi Phi Island.

Food marked i Krabi

Phi Phi Island

Phi phi island er virkelig et must-see hvis du rejser til thailand. Vi vågner tidligt om morgenen og bliver hentet af en åben lastbil, hvor der sidder andre backpacker. Bilen kører os til færgen, som ikke ligger langt fra hotellet. Færge turen tager ca en times tid, og vi havde købt noget frugt til turen. Da vi ankommer er der to indgange fra gangbroen, og min veninde forklare mig, at den ene indgang er til folk der bor på øen, og den anden er for turister. Turister skal nemlig betale for at komme ind (men det er ikke ret meget!) På Phi Phi er der ingen biler, så man kan kun gå rundt, derfor er det også vigtigt, at du ikke tager en kæmpe kuffert med på din rejse. Om aften tog vi ud og så de vildeste ildshow som er hver aften nede på stranden. Nattelivet på øen er vildt, og folk render rundt med UV maling overalt, der er højt musik og forskellige barer langs stranden. Næste dag nyder vi tilværelsen og tager på stranden for at få en god tan! På øen er der en helt fantastisk udsigt, hvis man har lyst og mod på at vandre op ad et lille bjerg, herfra kan du se hele øen og hvis du når det kan du se solnedgangen derfra. Dagen efter havde vi bestilt en speedbåd som sejlede os rundt omkring og det første stop var Maya Bay stranden. Hvis du vil have gode billeder derfra er det vigtigt at i tager tidligt afsted, ellers bliver stranden overproppet af turister. Miljøet tog alvorlige skader af den store turistattraktion og det er kun et begrænset antal turister som kan komme ud på stranden nu. Monkey beach ligger ikke langt derfra i speedbåd og det er virkelig en oplevelse at se “vilde” aber. Der er nok mange der tænker at de er aggressive og bider, men mit hjerte grad lidt da vi så dem, mest pga. den måde turisterne opførte sig på, der vi kommer op på stranden var der nogle der synes det var sjovt at give aberne dåse colaer og de stakkels aber flåede dåsen op, og på den måde skar sig på dåserne, så de havde sår flere steder. Mange synes det er sjovt at give dem øl – og ja det er derfor de bliver aggressive. Kunne ikke lade vær med at tænke “du er på deres territorium, så opfør dig pænt!” Til sidst blev vi sejlet op langs stranden og sat af på den anden side af øen, hvor vi valgte at gå hjem derfra, så vi kunne opleve den side af øen.

Den sidste dag, skulle vi med færgen igen og her gik den til Koh samui

Koh samui

Luksus øen kalder jeg den. Øen er den næststørste ø i Thailand, men kun 25 km bred. På Koh samui er det lidt dyre i forhold til hoteller, da der er mange der vælger stedet til deres bryllup eller bryllupsrejse. Derfor valgte vi at finde et godt hostel. Hvis du kommer til Koh samui er det praktisk hvis du lejer en scooter for et par dage, så kan du nemt komme rundt omkring, det er bare vigtigt at i passer på når i kører på vejene, da der tit kommer store huller i vejen. På vores scooter tur kunne vi nemt komme hen til de forskellige templer, og vi fik set Big buddha, som er en 12 meter højt forgyldt buddha. Vi var ude og shoppe lidt inde i byen og til sidst kørte vi op i bjergene hvor vi så vandfald og nød den smukke natur. Dagen efter havde vi godt ondt i kroppen af at sidde på en scooter hele dagen, så vi tog ned på stranden og fik en god omgang massage. Den sidste dag kørte vi hen til Fishermen village og slappede af på stranden, og om aften lukker de gaden af og laver et walking street hvor der bliver sat forskellige boder op.

Bangkok

Jeg var virkelig vild med storbyen, der var fantastisk mad og fuld af mennesker. Jeg elskede at gå gennem gaderne og udforske området. De sidste dage tilbragte vi i Bangkok.  Det var nok i Bangkok jeg fik det største kulturchok, den første aften skulle vi være sammen med en af min venindes venner, han er homoseksuel og derfor ville han gerne vise mig “the gay street” i Bangkok – og hold da fest! Der var gang i den gade! Vi fik set et helt vildt fedt dragshow, og man kunne slet ikke se at det var mænd, de var seriøst mere kvinde end mig! Dagen efter tog vi hen til MBK centeret, og jeg havde nok bare forestillet mig et helt almindeligt shopping center, men det var det ikke! MBK centeret er et shopping center hvor de primært sælger kopivarer – og det er her du kan slå din indre kræmmer mutter ud og prutte om prisen. Bangkok er også kendt for deres vilde natteliv. Min venindes ven havde inviteret os til en kæmpe pool party på toppen af en skyskraber, hvor man kunne se ud over Bangkok! Et must-see er også  Kan San Road, som er en stor fest gade om aften.

Tips og facts du skal vide inden du besøger Thailand :

  • Den thailandske valuta er “bath” og du kan anvende dit hævekort i alle banker, hoteller og større restauranter. Jeg anbefaler at du hæver penge undervejs på turen, da de fleste lokale markeder og sidegade butikker kun tager imod kontakter.
  • Du skal virkelig passe på dit hævekort når du hæver penge. (både min veninde og jeg fik stjålet vores kort i Bangkok)
  • I Thailand er 7-eleven ligesom Fakta eller Netto herhjemme.   
  • Husk myggespray og hvis du skal købe solcreme eller andre former for cremer, så husk at tjekke om der er blegemiddel i.