Ramen suppe; nemt, lækkert og fyldt med smag og kraft.
Jeg eeelsker nudelsuppe, især når der er knald på smagen, så jeg er selvsagt ret begejstret for den her herlige suppe.

Suppen laves på en kraftig bouillon, som fyldes med lige præcis det kød og grønt, som du synes – den her er med spidskål, gulerødder, peberfrugt, forårsløg, chili og kylling – og selvfølgelig nudler, som er et must til denne suppe.

Det smager virkelig godt, og er lidt til den spicy side, hvilket klæder kødet og grøntsagerne super godt. Styrken kan du tilpasse som du synes, og så smages det hele til med lime og soya – muuums! 😍

Suppen kan klares på under 30 min, og vil med garanti glæde både store og små.

Til 4 pers skal du bruge:

  • 2 liter vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 gulerødder
  • 3 spidskålsblade
  • 4 stk forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 chilifrugt
  • 2 – 3 spsk soya
  • 1 spsk østerssovs
  • 1 – 2 spsk limesaft
  • 300 gramkyllingefilet
  • 250g nudler
  • evt lidt salt og peber
  • 4 æg

Topping

  • 1/2 dl sesamfrø

Sådan gør du:

  • Sæt en lille gryde med vand til kogning – æggene skal koges 7-8 min heri.
  • I en stor gryde sættes vand og bouillonterninger til kogning. Klargør grøntsager; gulerødder skrælles og skæres i tynde stave, spidskål snittes fint, forårsløg skæres i tynde skiver, peberfrugt skæres i strimler og chilifrugt hakkes fint. Husk at tage kerner ud af chilien. Tilføj alle grøntsager til gryden sammen med soya, østerssovs og lime – lad det hele simre 5-6 min. Skær kyllingen i mindre stykker og tilføj til gryden sammen med nudler. Lad det simre yderligere 5-6 min – til nudlerne er møre og kyllingen gennemkogt.
  • Smag til med salt, peber og evt mere lime og/eller soya. Servér med æg og sesamfrø på toppen 😊

Læs også: Nudelsalat med peanutbutter-dressing