Efteråret er i fuld gang og de kølige, mørke dage indbyder til lunende efterårsretter. Et godt bud kunne være denne herlige gullaschsuppe med det møreste oksekød, massevis af rodfrugter, knald på smagen og parmesan på toppen.

Kød og grønt skal blot skæres, og så i gryden med de andre gode sager – og så står det ellers og hygger sig en times tid, imens den skønneste duft spreder sig; nemt og lækkert.

Perfekt til weekendmenuen eller på hverdage, når maden bar gerne må passe sig selv.

Til 4 pers skal du bruge:

  • 500g oksekød, fx bov – skæres i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 5-6 dl vand
  • 2 oksebouillonterninger
  • 3 laurbærblade
  • 500g rodfrugter (fx gulerod, pastinak, kartoffel, knoldselleri mv.), skrælles og skæres i tern
  • 1 peberfrugt
  • salt og peber

Topping

  • Parmesanflager
  • Frisk, hakket persille

Sådan gør du:

  • Klargør kød og grøntsager.
  • Svits løg og hvidløg i olivenolien sammen med paprika. Tilføj kødet og lad brune let. Tilføj rødvin, flåede tomater, vand, bouillonterninger og laurbærblade. Lad simre under låg 45 min.
  • Tilføj rodfrugterne og peberfrugt og lad simre yderligere 15 min – til rodfrugterne er møre.
  • Smag til med salt og peber og server med parmesan og et drys persille 😍

Læs også: Tomatsuppe med pesto og ristede solsikkekerner