Kender I det med, at man kan få en ustyrlig lyst til pizza i ny og næ? Men måske ikke lige helt kan overskue eller har tid til, at lave en hjemmelavet pizza fra bunden – dejen skal jo hæve og det kræver både gær og tid – måske ikke lige, hvad man har mest af, når trangen sådan melder sig 🙂

Men faktisk kan du lave din egen pizza – fra bunden, incl. fyld og bagning på bare 30 min!

Jeg troede selv det var løgn første gang jeg blev præsenteret af ideen, men den er god nok. Du kan faktisk lave din bund med bagepulver og kun 4 andre ingredienser derudover – den skal blot æltes sammen og så er den klar til fyld og bagning – ingen hævetid. Hvor smart er det lige? Jeg er ihvertfald vild med det! Og det bliver ofte en løsning, når aftensmaden både skal være nem, hurtig og lækker. Du kan jo fylde lige præcis hvad du synes ovenpå din bund.

I denne her udgave består fyldet af en lækker pesto-creme, tynde kartoffelskiver, skinke, mozarella og rosmarin. Et virkelig lækkert og smagfuldt mix!

Pizzaen her tager ingen tid at trylle sammen og den smager fantastisk! 🙂

Læs også: Pizza med ricottacreme, spinat, tomater og parmaskine

Til 1 pizza skal du bruge:

Bund

  • 2 dl tipo00 mel (alternativt manitobamel el. hvedemel)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk olie

Fyld

  • 1 spsk flødeost med hvidløg og urter (alternativt flødeost naturel)
  • 1/2 spsk grøn pesto
  • 1/2 kugle mozzarella
  • 1 kartoffel
  • 2 skiver parmaskinke
  • Et par kviste frisk rosmarin, finthakket

Læs også: Lynhurtig pita-pizza

Sådan gør du:

Start med dejen:
Rør alle ingredienser sammen i en skål og ælt færdig på et meldrysset bord. Dejen skal være fast og blød og ikke klistre for meget. Rul dejen ud til en bund, 3-4 mm tyk, og placér på bageplade. Forbag 5 min i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Rør imens flødeost og pesto sammen og skær kartoflen i helt tynde skiver og del skinken og mozzarellaen i mindre stykker.
Smør osteblandingen på din bund, fordel kartofler, skinke og mozzarella ovenpå. Krydr med lidt friskkværnet salt og drys med rosmarin.
Bag 10-12 min til mozzarellaen er smeltet og bunden gylden og sprød. Servér! 🙂

Læs også: Pizza med parmaskinke, chorizo, mozarella og salat