+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Her får I en virkelig lækker salat, til når aftensmaden godt må gå lidt hurtigt og samtidigt være sund, eller til når frokosten godt må være lidt ekstra luksus. I den her salat får du et herligt mix af blødt, sprødt, salt og syrligt.

Salaten består af bagt avocado svøbt i sprød, let salt parmaskinke serveret med en skøn salat af rucola, spinat og linser – det er altså en virkelig lækker kombi.

Linserne er vendt i rødvinseddike, hvidløg og sirup og lige smagt til med lidt salt og peber – det giver smag og fylde til salaten. Øverst er der cremet, smuldret feta, lidt syrlige blommer og knasende sesamfrø.

Salaten er egentlig rimelig hurtig at få på bordet, dog skal beregnes lidt kogetid til linserne… men lav dem evt. på forhånd og så har du en lækker salat klar på 20 min. Du kan selvfølgelig bruge salaten som tilbehør til varme retter, men den fungerer nu også godt, som måltid i sig selv… 🙂

Ingredienser (4 pers)

Linser

  • 4 dl grønne linser
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk rødvinseddike (el. anden madeddike)
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Avocadoer

  • 2 modne avocadoer
  • 100g parmaskinke (el bacon i strimler)

Salat

  • 75g frisk babyspinat
  • 75g frisk rucola
  • 2 spsk smuldret feta
  • 2 blommer i tern
  • 2 spsk sorte sesamfrø (kan udelades)

Kog linserne efter anvisning (30-45 min) Vend dem i hvidløg, sirup, eddike og olie – smag til med salt og peber. Lad afkøle.
Udsten avocadoerne og skær hver i ca 8 skiver. Vikl skinke (el bacon) om hver skive. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15 min, til skinken er gylden og sprød.
Vend spinat og rucola i linserne og anret på fad eller tallerken. Top med avocadostykkerne og drys feta, blommer og sesamfrø over. Server 🙂

Læs også: Æggewraps med spinat og laks