Hverdagen er startet igen og der skal kreeres lidt til madpakkerne, derfor får I her opskriften på bløde, luftige og lækre boller med herligt pizzafyld indeni.

Udover at være perfekte til madpakken, er de også geniale til udflugter, børnefødselsdage eller som et lille mellemmåltid. De er ikke spor besværlige og lave og smager skønt!

Holder sig fint bløde et par dage, men ellers kand de fryses og tages op efter behov. Giv dem en tur i ovnen eller på brødristeren – så bliver de som nybagte. 🙂

Til 12 stk skal du bruge:

Dej

  • 3,5dl lunken vand
  • 25g gær
  • 1 æg
  • 1/2 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl havregryn, finvalset
  • 200g rugmel
  • 300g hvedemel
  • Mælk til pensling
  • Lidt friskkværnet salt og 1 spsk sesamfrø til drys

Bagemix: Når det skal være nemt og hurtigt, tryk her (reklamelink)

Fyld

100g tomatpuré
75g skinke i strimler
1 kugle frisk mozzarella

Sådan gør du:

Oplæs gæren i vandet.
Pisk æg, sukker og salt ud i.
Rør melen i lidt efter lidt og tag dejen ud på bordet, hvor den æltes færdig til en fast, blød og let klistret dej.
Sæt til hævning en time ved stuetemperatur.
Del dejen i 12 stykker og tryk stykkerne lidt flade.
Hak skinken og rør den sammen med tomatpuré og oregano. Fordel fyldet på bollerne. Smuldr mozzarellaen og fordel også den på bollerne.
Fold dejen ind over fyldet, så det lukker tæt og tril bollerne runde.
Placer på bageplade og lad efterhæve 30 min. Pensl med mælk og drys med lidt salt og sesamfrø.
Bag ca. 20 min ved 200 grader forvarmet ovn, til de er fint gyldne.

Læs også: Nemme og hurtige pizzasnegle (koldhævede)