Du har garanteret hørt den famøse “pumpkin spice latte” blive omtalt i efteråret… Men har du smagt den?

Sandheden er, at der findes ligeså mange forskellige måder at lave pumpkin spice latte på, som der gør med frikadeller (og det er jo uendelige – det ved vi alle). Fællestræk for pumpkin spice latte må være, at det er en varm, sød og krydret drik, der er god at lune sig på, når efteråret sætter ind.

Den opskrift, jeg plejer at bruge, er som følgende:

Ingredienser:

Pumpkin spice krydderiblanding:

Pumpkin spice latte:

  • 0,5 dl sort kaffe
  • 2 dl mælk (den du foretrækker)
  • Ca. 1 dl piskefløde (Kan undlades)
  • 1 tsk vaniljesirup*
  • 1 tsk pumpkin spice krydderiblanding

Tilberedning:

  1. Start med at blande ingredienserne i krydderiblandingen. Du får en god portion, så der vil være nok til flere gange.
  2. Lav sort kaffe som du plejer.
  3. Tilsæt vaniljesirup*
  4. Pisk fløden til skum og put det evt. i en sprøjtepose med tyl.
  5. Lun mælken op til lige under kogepunktet, og skum den let med en mælkeskummer eller med et piskeris.
  6. Rør dit pumpkin spice krydderi ud i mælken og lad det trække lidt.
  7. Når meget af krydderiblandingen er faldet til bunds, hælder du mælken op i kaffen. Undlad at hælde det sidste bundfald med op i din latte.
  8. Top nu med flødeskummet, evt. lidt karamelsauce og et drys af krydderiblandingen.

Bon appetit!

Nyd din hjemmelavede pumpkin spise latte under et lunt tæppe på en kølig dag, eller varm dig på den ude på terrassen på en af de lange, lyse sommeraftener. Rigtig god fornøjelse.

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *