Det er lige nu sæson for kartofler, og hvis du ligesom jeg har kartofler i køkkenhaven, og efterhånden har fået kogte kartofler det meste af sommeren, så kan du måske også trænge til ny inspiration, derfor vil jeg anbefale dig denne glutenfri kartoffeltærte med bacon.

Dagen forinden kogte jeg ekstra kartofler, så jeg havde kartofler nok til tærten.
Kartofler har blandt andet en stor næringsværdi, og er en vigtig kilde til kostfibre. Kartofler indeholder mange vitaminer, og mineraler, især C-vitamin og kalium.

Tærtebund:

  • 150 g havremel*
  • 50 g majsmel* eller andet glutenfrit mel
  • 1/2 dl. Olivenolie
  • 2 æg
  • 1 tsk. Salt

Fyld:

  • 6-8 kogte kartofler
  • 1 løg
  • 150 g. bacon i tern
  • 8 små tomater
  • 6 æg
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Timian
  • 3 spsk. hytteost (kan undlades)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at blend havregryn til mel. Og bland derefter alle ingredienserne til tærtebunden sammen.

2. Smør et tærtefad i olivenolie og pres tærtedejen ud i formen. Stik huller i tærtebunden med en gaffel.

3.Bag bunden i 10-15 minutter ved 200 grader alm. ovn. I mens tærtebunden er i ovnen kan du gøre fyldet klar.

4. Start med at hakke løget, skær kartoflerne ud i skiver og halvere tomaterne. Pisk derefter æg, hytteost, timian, salt og peber sammen.

5. Når bunden er færdig, kommes fyldet på og derefter hældes æggemassen på. Bag tærten i 40-45 minutter ved 200 grader.

Læs også: Müslibarer med kakao og hasselnød

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *