+45 51917135 kontakt@lachika.dk

“Hjem er, hvor hjertet er”

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle rykke mine trygge rødder op fra det sønderjyske muld, og slet ikke for at bosætte mig på en ø, allerlængst væk fra alt hvad jeg har kært. Jeg mødte mit livs kærlighed (Jaja, så cliché-agtigt, men den er go’ nok) på en landbrugsskole i Horsens. Jeg havde brændt nallerne så gevaldigt førhen, at jeg var følelsesmæssigt afstumpet, og ikke været i et forhold siden. Jeg havde hørt mange fortælle om, hvordan et godt forhold føltes, og bare generelt når det føltes rigtigt med den rigtige person. Jeg anede vitterligt ikke, hvad rigtig kærlighed var, men lige nøjagtigt alle de følelser, som jeg fuldstændigt helt og aldeles havde lukket ned for, florerede rundt i min krop, mit hjerte og hjerne – for-da-helved’, hvor jeg bare blev forelsket, og heldigvis var det gengældt.

Men, der er altid et men – jeg boede i Sønderjylland og Frederik på Bornholm. Vores skoleforløb lakkede mod enden, og beslutningen lød egentlig på langdistancekærester, men det kunne vi slet ikke forlige os med i sidste ende.

Bornholm! Bornholm! Bornholm!

Du, min dejlige ferieø!… Som så ikke kun, ville blive min ferieø alligevel. For jeg skulle flytte til øen, det kunne ikke blive anderledes, og det var den hel rigtige beslutning.

Vester Sømarkens strand, 5 min væk fra vores lille landsted Baunegård

Det var svært at give slip på det liv man havde førhen, for at starte helt forfra på Bornholm. Jeg skal bestemt ikke sugarcoate tingene, for jeg syntes det var svært, og jeg har ofte været ked af det. Men når det så er sagt, og med tiden faldt jeg godt til, så er det mit livs bedste beslutning; jeg knuselsker denne ø, den er mit hjem!

Plusser og minusser

Som så meget andet, er der plus og minus ved alt. Ved at lave dette indlæg, vil jeg netop dele mine tanker omkring at flytte til en ø, og hvordan ø-livet er kontra det ubegrænsede Jylland.

Og når det er sagt, så ER Bornholm meget begrænset – både jobmæssigt, jobmuligheder, uddannelser, indkøbsmuligheder – hvis det skal være hardcore shopping, findes her ikke det samme udvalg som ovre, mange tyer til net-shopping. Så hvis du/I går og leger med idéen om at flytte herover, skal man absolut have de ting i mente. Jeg kan desværre ikke helt udtale mig om skoler, daginstitutioner eller børnehaver, da jeg ikke selv har børn endnu.

Plusserne ved at bo på Bornholm er helt klart, det søde folkefærd, nemt til jobs, den smukke natur, ismejerierne (haha!), restauranterne (har aldrig boet et sted, hvor maden er så god, når man spiser ude). Campus Bornholm, hvor jeg har gået en periode; super lækker skole! Og endeligt, at der er kort til ALT. Men én af mine yndlings ting herovre er at Frederiks store skønne familie bor her, og det er rart.

Der er intet reklame i dette, men jeg vil gerne lave en liste over hvad jeg kan anbefale jer, som enten besøger Bornholm eller tilflytter.

  • Boderne1 – beliggende i Boderne. Billedet t.v,. er deres lækre flæskestegsburger
  • Det gamle posthus – i Allinge, som nok er vores y-sted pt
  • Det røde pakhus – i Rønne
  • The Ranch – i Rutsker
  • Svaneke Bryghus – som ikke kun laver øl! Og ligger selvfølgelig inde i Svaneke centrum
  • Louisekroen – som laver øens bedste steaks i Bølshavn
  • Texas – som ligger i Rønne på gågaden
  • Vingården, lille Gadegård ved Pedersker

What to do?

Og hvad kan man så foretage sig på en ø? Og skinner solen året rundt? Desværre ikke, men vi har en varm sensommer, og her er faktisk smukt alle årstider! Så hvis I lyster til at besøge øen udenfor turistsæsonen, kan det faktisk godt betale sig; billige færgebilletter, færre mennesker. Dog går øen lidt i hi udenfor sæson, men flere og flere holder åbent året rundt, b.la. Svaneke.

Jeg kan virkelig anbefale jer, at få jer en is på Bornholms Ismejeri i Svaneke, de holder åbent året rundt! Også skal I en tur på Hammerhus, vandfaldet ved Døndalen, Brændesgårdhaven om sommeren, de forskellige museer, heraf; NaturBornholm, Bornholms Middelaldercenter, Bornholms kunstmuseum. Rovfugleshow, Opalsøen, Rytterknægten, Østerlars Kirke, Dueodde, Ekkodalen, Bisonskoven i Almindingen, tage en køretur langs kystsiden, tage på svampejagt, og generelt bare nyde den flotte natur!