+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Her får du opskriften på den skønneste efterårstærte! Haverne bugner af æbler lige nu og det er derfor oplagt, at transformere nogle af de mange skønne æbler om til noget rigtig lækkert. I denne får du en sprød tærte fyldt med syrlige æbler på en perfekt snasket remonce bund og ovenpå finder du knasende makroner og nødder. For liiiige at sætte prikken over i’et, toppes den med flødecreme… Muuums for en kombi! Jeg er i hvert fald svært begejstret, det håber jeg også at I bliver 🙂

Tærtedej

150g hvedemel

50g rugmel

50g finthakkede mandler/nødder

75g sukker

1 tsk vanillesukker

100g smør, stuetemperatur

1 æg

Fyld

50g smør, stuetemperatur

50g brun farin

25g sukker

1 tsk kanel

2 store syrlige æbler

1 håndfuld knuste makroner

15g grofthakkede mandler/nødder

Pensling

1 sammenpisket æg

1 spsk perlesukker

½ tsk kanel

Flødecreme til servering

1 dl flødeskum

½ dl yoghurt naturel

1 spsk flormelis

1 tsk vanillesukker

How to:

Start med bunden.

Rør mel, rugmel, mandler/nødder og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør og æg, rør godt og saml derefter dejen ved at ælte den færdig på meldrysset bord. Det kan godt tage lidt tid, men hav tålmodig; efterhånden som smøren fordeles, samles dejen til en sammenhængende glat klump. Tril dejen ud til en cirkelformet bund med en kagerulle – den skal være 4-5 mm tyk, og placer derefter bunden på en bageplade med bagepapir. 

Nu til fyldet.

Rør smør, farin og sukker sammen med en håndmixer til en samlet remonce-masse. Smør remoncen ud på bunden, men lad ca 5 cm bund forblive fri hele vejen rundt i kanten af dejen. Skær æblerne i både og fordel dem oven på remoncen. Drys knuste makroner og hakkede nødder/mandler på æblerne. 

Fold nu kanten på tærten lidt ind over fyldet og tryk den let ned, så den forbliver samlet. Pensl kanten med æg og drys med perlesukker og kanel. Lad tærten hvile 30 min på køl. 

Tænd imens ovnen på 225 grader og lad den varme op. Bag kagen 10 min ved de 225 grader og skru derefter ned på 150 grader og lad tærten bage yderligere 20 min. Tag tærten ud og lad den sætte sig, mens du pisker fløden til skum og vender yoghurt, flormelis og vanillesukker i. Server din tærte lun med flødecreme og enjoy! 🙂