Rodfrugte sæsonen er over os, og det er bare med at udnytte alle de skønne farver, smage og muligheder som rodfrugterne medbringer. Hvis du ligesom jeg, er vild med dette, er det bare at komme i gang.

Dette fad indeholder 6 forskellige rodfrugter, men man kan i virkeligheden lave dem, med nøjagtig de rodfrugter man har allermest lyst til, eller hvis man har nogle liggende tilbage, som man ikke ved hvad man skal bruge til.

Hvis du ønsker at lave dem ligesom jeg gjorde her, skal du bruge:

  • Olivenolie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 pastinakker
  • 2 bolche rødbede
  • 1 gul rødbede
  • 2 orange gulerødder
  • 1 lilla gulerod
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld persille

Start med at skrælle og skære alle rodfrugterne i mundrette bider, ca. 1×1 cm.

Dernæst varmes olien op i en dyb pande, gerne en wok-pande, svits kortvarigt de pressede hvidløg og tilsæt til sidst rodfrugterne. Rodfrugterne skal være møre men stadig med et bid i. Dette tager ca. 20-25 min. Rør jævnligt rundt i panden, de sidste 5 min. af stegningen tilføjes sesamfrøene og der smages til med salt.

Anrettes på fad, med et drys af frisk persille og evt. lidt flere sesamfrø.

Serveres som tilbehør i stedet for en klassisk salat, enten til hverdag eller hvis du ønsker at imponere dine gæster med en flot, farverig og smagfuld ret. God fornøjelse.

Læs også: Linsesalat med skinkeviklet bagt avocado