I kender godt risifrutti, ikk? Den der risalamande – lignende ting, som kan købes hele året i butikkerne – og med en uimodståelig kirsebær – eller jordbærsovs til.

Faktisk kan du lave din egen risifrutti ganske nemt og så er den endda sundere 🙂

Her får I opskriften på chiagrød ala risifrutti; skøn chiagrød med vanille/mandelflager toppet med kirsebærsovs. Udgaven her er også med hytteost; man smager det ikke, men det sørger for autentisk konsistens og god mæthed. Alt i alt en herlig lille anretning, som gør glad i smagsløgene 🙂

Sådan en omgang her kan snildt spises som morgenmad, men den ku også fint gå som mellemmåltid eller en lille dessert.

Er du ikk til kirsebærsovs, så kan du spise den med jordbær eller rabarberkompot istedet 🙂

Til 4 pers skal du bruge:

  • 2 spsk chiafrø*
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk mandelaroma
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl vanilleskyr
  • 100g hytteost
  • 1 dl kirsebærsovs (købes færdigt, eller du kan lave din egen)

Sådan gør du:

Rør chiafrø, mælk, mandelaroma og vanillesukker sammen og lad det trække natten over i køleskabet.
Næste dag vendes skyr og hytteost i. Anret i glas og top med kirsebærsovs 😊

Læs også: Hindbær-havregrød med chiafrø og ingefær

Ved at bestille via vores links, er du med til at støtte op om magasinets skribenter og udvikling.
Reklamelinks er markeret med en *