Noget af min absolut yndlings morgenmads-spise er bagt grød. Bagt grød kan laves i et utal af variationer og fyldes med gode sager som frugt, nødder, kerner – ja faktisk lige, hvad du har lyst til. Det giver en rigtig god start på dagen, det er sundt og det mætter længe. Den bløde konsistens af grød og knas på toppen giver en fornemmelse af næsten at spise kage til morgenmad, bare i en mere nærende udgave – what’s not to like! Bonus ved bagt grød er, at det er hurtigt at røre sammen og passer sig selv i ovnen, mens du er i bad eller ordner alt det andet du skal om morgenen. Det fungerer super godt som morgenmad på hverdage, hvor du har lyst til at kræse lidt ekstra, men er også et lækkert element på ethvert brunchbord. Jeg deler herunder mine to favoritvariationer af bagt grød med jer.

Bagt grød med æbler og krydderier (2 pers)

Jeg kan godt lide min bagte grød lidt krydret og med masser af smag. Det får du i denne udgave, hvor ingefær kanel og kardemomme supplerer æblerne super godt. I grøden får du desuden knas fra forskellige kerner og sødt fra siruppen, som er genial at toppe din grød med.

Ingredienser

100g havregryn

1 tsk vanillesukker

1 nip salt

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt ingefær

25 g græskarkerner

25 g hørfrø

2 æbler

2 dl (plante)mælk

1 spsk peanutbutter

1 lille håndfuld hakkede nødder


How to:

Bland de tørre ingredienser (havregryn, vanillesukker, salt, bagepulver, krydderier og kerner/frø) sammen i en skål. Skær det ene æble i tern og bland det i de tørre ingredienser. Bland mælk og peanutbutter i en anden skål og rør det derefter i det tørre. Bland det hele godt sammen og put blandingen i et lille ovnfast fad. Skær det andet æble i tern eller skiver og put det ovenpå din grød. Top med hakkede nødder og lidt kanel. Bag ca. 25 minutter ved 200 grader. Grøden er færdig, når den er gylden på toppen.

Tip:

Æblerne kan skiftes ud med pærer eller bær og du kan bruge lige præcis de frø eller kerner, du har på lager.

Hvis du ønsker er mere proteinholdig udgave at grøden, kan du tilføje et æg, som røres sammen med mælk og peanutbutter.

Bagt grød med banan, bær og chiafrø (2 pers)

Denne variation af bagt grød er sød og cremet, men med en skøn friskhed fra bærerne. Jeg har fyldt grøden med antioxidanter, omega 3 fedtsyrer og fibre – en helt igennem god start på dagen. Den kan spises som den er eller evt. nydes sammen med lidt vanilleskyr eller yoghurt.

How to:


Bland de tørre ingredienser (havregryn, bagepulver, vanillesukker, ingefær og chiafrø) sammen i en skål. I en anden skpl moses bananerne, hvorefter mælk og peanutbutter røres i. Rør de to skåles indhold godt sammen og vend forsigtigt bær i. Hæld grøden i et lille ovnfast fad og top den med hakkede nødder og hørfrø. Bag grøden ca. 25 minuter ved 200 grader, til den er gylden på toppen.