+45 51917135 kontakt@lachika.dk

De her skønne små hapsere med et twist af marcipan, lige tilpas syrlighed fra bærerne og sødt knas på toppen er perfekte til en kop kaffe eller te. De er både nemme og hurtige at lave, selv for ikke garvede bagefolk. Nyd dem med en klat cremefraiche rørt med vanille og lykken er gjort!

Bærcrumble snitter (12 stk)

  • 100g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 180g mel
  • Revet skal fra 1/2 citron50g havregryn
  • 1 æg
  • 80g smør
  • 75 revet marcipan
  • 350g frosne bær
  • 50g sukker
  • saft fra 1/2 citron

Bland sukker, bagepulver, vanillesukker, salt, mel, citronskal og havregryn sammen i en skål. Kom æg, smør og marcipan i skålen og rør det hele sammen med en håndmixer til en crumblemasse. Fordel 3/4 af crumblen i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir. Tryk det godt ned i bunden, så dejen bliver fast og sammenhængende.

I en gryde koges bærerne sammen med de 50g sukker og citronsaften, bare lige et par minutter. Fordel bærmassen ovenpå crumbledejen i fadet. Smuldr til sidst resten af crumblen ovenpå bærerne. Bag 30 minutter ved 200 grader, til kagen er gylden på toppen. Lad den afkøle, skær snitterne ud og server.

Tip! Er du ikke til marcipan, kan den bare udelades. 🙂