+45 51917135 kontakt@lachika.dk

Der er gået to måneder siden vi lavede diverse nytårsfortsæt, og du tænkte sikkert, at nu skulle du til at leve sundt. Men synes du også at det halter lidt? Måske har du ikke tid? eller er fristelserne i Netto måske lidt for store? Du behøver ikke tænke over det mere, jeg har nemlig lavet 3 super lækre opskrifter, som er sunde og nemme at lave (totalt win win!)

Smoothie bowle med bær og peanut butter

En smoothie bowle er nemt og lækkert, du kan lave det til morgenmad eller et mellemmåltid.  Du tænker sikkert “Er det ikke bare en smoothie i en skål?” – og jo, det er det. Forskellen er bare, at du kan pynte den, med en masse lækre frugter og nødder

Du skal bruge:

(Du kan bruge friske eller frosne bær)

100 g Jorbær
30 g  Hinbær
50 g  Brumbær
1 stor banan
1 dl Græsk yoghurt
1 dl kokosmælk
1 spiseske peanut butter, eller hvis du har en anden nøddesmør du bedre kan lide, så benyt den.

Sådan gør du:

Kom kokosmælk i bunden af blenderen, derefter tilsættes de frosne bær, bananen og peanut butter ovenpå. Placer sikker låget på blenderen og blend til der ikke er flere klumper tilbage. Det kan være nødvendigt at stoppe blenderen og lige røre i det hvis det er for tykt. Herefter hælder du det op i en skål og tilsætter de toppings som du kan lide.T

Topping:
Friske bær, nødder, granola, chiafrø, mørk chokolade, musli eventuelt kokosflager.

Sweet potato fries

Jeg elsker sweet potato fries! Der er nok nogle af jer som har smagt lidt på de nye sweet potato fries fra den gyldne måge (Mcdonalds) men jeg foretrækker, at de bages i ovnen, så de bliver helt perfekt sprøde, og der skal selvfølgelig også krydres med salt og peber! Mmm.. Mængden af kartoffel afhænger af hvor sulten du er. En meget stor sweet potato er nok til mig, men hvis jeg får veninder eller familie over til middag, bruger jeg normalt 3-4 store kartofler. Det kan godt være der bliver meget, men hey – ingen klager over lidt ekstra sweet potato friese, vel? For at få dem godt sprøde, er det vigtigt, at du ikke skærer dem for tykke, men de må heller ikke blive for tynde, for så bliver de brændte! Jeg plejer at sige 1 cm er perfekt.

Du skal bruge:

1 stor sød kartoffel (Sweet potato)
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. rosmarin
1 spsk. salt
1 spsk. peber

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 250 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Kom kartoflerne i en skål  og tilsæt lidt majsstivelse så der er et tyndt lag på kartoflerne. hæld kartoflerne i en si og hæld ekstra majsstivelse på. Fjern det overskydende majsstivelse som er i skålen. Læg kartoflerne tilbage i skålen og tilføj hvidløg, olivenolie, salt, peber og måske lidt chilipulver (Kun hvis du godt kan lide det lidt spicy)  Bag den ved 250 grader i 30-35 minutter.

Hvis du har lyst kan du lave en dip til

Dip:

1 dl græsk yoghurt
1 spsk. lime juice
2 fede hvidløg
1 tsk. salt
1 tsk peber   

Hæld alle ingredienserne i en skål og rør indtil du har en cremet dip.

Tigerrejer med asparges

Store saftige rejer som er vendt på panden med hvidløg. Mmm.. Denne ret er let at lave og kan anvendes som let aftensmad eller en forret.  

Du skal bruge:

1 pose tigerrejer
1 bundt asparges
1 rød chili eller chilipulver
Ingefær
3 fede hvidløg
Dild

Sådan gør du:

Skær bunden af aspargesene og smid bunden ud. Skær dem derefter på midten. Steg dem på panden i ca 5 minutter. Skær hvidløgene og chilien ud i stykker. Kom derefter olie på en pande og steg tigerrejerne, krydr rejerne med hvidløg, chilli, en knivspids ingefær og top af med dild. Kom rejerne i en skål og tilføj aspargesene, nemt og lækkert.

Pssst… kan serveres med grov flutes og hvidløgssmør.

Bon appétit.

Emma Josefine